Biztos te is könnyen tapasztalod, hogy a por és szennyeződés szinte a mindennapok velejárója, annyit tudsz tenni ellene, hogy rendszeresen portalanítasz. Amennyiben egy hét múlva minden ismét poros, legfeljebb nem veszel róla tudomást még egy hétig. Azonban, ha az íróasztalon képes megülni a por, nem meglepő, hogy az elektronikai eszközök sem porállóak – az autó pláne nem. Ha pedig porszem kerül a gépezetbe, az pontosan tudjuk, mivel jár együtt.

 

Kéznél a megoldás

Minél finomabb berendezésű és működésű elektronikai szerkezetről beszélünk, annál érzékenyebb a porra, zsiradékra és más szennyeződésekre. Így, ha nem szeretnél a kelleténél többször befektetni új elektronikai eszközökbe – akkor tartsd tisztán az adott eszközt. Ha ennél a pontnál még kicsit kérdésesen állsz a kihíváshoz, akkor a legjobb megoldás az elektromos érintkező tisztító, azaz kontakt tisztító spray. Sűrített levegő és egy bizonyos típusú tisztítószer keveréke, ami megfelelő kenést és korrózió védelmet biztosít. Végeredményképpen pedig gördülékennyé teszi az elektromechanikus kontaktok működését.

Másodpercek alatt menthető

​Ez a kombinált tisztítás megóvja és megtisztítja az érintkezőket a zsíroktól, olajoktól és egyéb szennyeződésektől, ami amúgy kontakt hibát eredményez. Használat előtt még fontos tisztázni, hogy az elektronikai berendezés áramtalanítással kezdjünk. Ezt követően befújjuk a tisztítandó felületet, ezután hagyjuk, hogy a termék 15mp alatt kifejtse hatását és elpárologjon.

Mit tisztíthatunk vele?

Különféle típusú kontakt spray alternatívákat találhatsz a piacon, de a legjobb, ha az erre specializálódott szerszámok webáruházban nézel körül. Itt megtalálható például a CX-80 kontakt spray, amely alkalmas generátorok, biztosítékok, elektromotorok, gépjárművek, háztartási gépek-berendezések, elektromos szerkezetek, kuplungszerkezetek tisztítására.

 

Nem tudsz menekülni előle

Tisztításra nem csak a por vagy zsiradék jelenlétekor elengedhetetlen, hanem az oxidációnál is, ami annak az eredménye, hogy a tiszta fémek találkoznak az oxigénnel. Mindenképpen fokozottan ajánlott odafigyelni rá, mert gátolja a vezetőképességet. Ezek után egyre inkább gondolod te is úgy, hogy egy kontakt spray az autóhoz nem hiábavaló.

Lazítsuk ki a megszorult alkatrészeket!

WD-40 bizonyítottan ezer és egy megoldást nyújt gépjárműveknél, háztartásban, munkahelyen és az ipar teljes területén. Multifunkciós kenőanyag a tökéletes választás, ugyanis nedvesség kiszorító, korrózió gátló, csavarlazító, kenőanyag, tisztító, és védő. A WD-40 majdnem minden területen alkalmazható.  Kiválóan feloldja az olajsarat, a felületi rozsdát. Kilazítja a beragadt, berozsdásodott, megszorult alkatrészeket. Nem utolsó sorban pedig elősegíti a beázott motorok beindítását!

 

Nem is gondolnánk, hogy mennyi mindenre használhatunk egy kontakt spray-t. A gépkocsink szokásos téli felkészítésénél az összes elektromos csatlakozót, minden mozgó szerkezeti részt is a megtisztíthatunk vele. Más kéziszerszámoknál is hasonló előnyöket biztosít. Érdemes a kerékpárok tisztításánál is használnunk!

 

Szponzorált tartalom